FREDENSBORG-HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING

 
Publiceret: 20.11.2014

Dronning Louises Asyl, Helsing�rsvej 22, Fredensborg kan i 2015 fejre sit 150 �rs jubil�um

 

Det er ganske usædvanligt, at en dansk børneinstitution opnår så høj en alder, og det vil blive fejret på forskellig vis.

Det er blandt andet planlagt at udgive en bog om asylets historie, skrevet af Ernst Tursø, Fredensborg. Bogen vil i tekst og billeder fortælle om begivenheder og mennesker gennem tiden og børnehaven i hverdag og fest, og den vil have et righoldigt billedstof.

Første fase i projektet er indsamling af kildemateriale. Tidligere og nuværende elever, forældre, medarbejdere, ledere, bestyrelsesmedlemmer samt andre, der har haft tilknytning til den gamle børnehave opfordres nu til at bidrage til bogen.

Må vi låne dine gamle billeder, tegninger og fotoalbum, scrapbøger, avisudklip, film og båndoptagelser, så de kan blive kopieret? Måske kan du skrive og fortælle om dine oplevelser? Eller fortælle til en båndoptager?

Hvis du kan hjælpe os, så kontakt hurtigst muligt Stine Bjerre, Børnehuset Friheden, Helsingørsvej 22, 3480 Fredensborg. Tlf. 27 84 07 52.

Email: info@boernehusetfriheden.dk

Eller:

Ernst Tursø, Asmundshøj 331, 3480 Fredensborg. Tlf. 48 48 15 76.

E-mail: tursoe@post.tele.dk.

Publiceret: 12.10.2014

Byvandringen s�ndag d. 12. oktober

Fra byvandringen med tidl. overbibliotekar Ernst Tursø. En tur der startede ved slottets gitterport, gik ned ad Slotsgade og via Lille Torv sluttede Under Kronen. To timer med masser af historie og anekdoter oplagt serveret af Tursø. 
Der deltog omkr. 30 i vandringen, som hurtigt blev overtegnet, da den blev udbudt. Foreningen overvejer at gentage vandringen til næste forår

Publiceret: 21.09.2014

Facebook

På Slotsmarkedsdagen var der flere som spurgte, hvorfor er I ikke at finde på Facebook?

Det er vi nu. Her vil vi fortælle om foreningens arbejde og arrangementer. Bringe billeder og små beretninger fra vores område. Da alle Facebook-brugere kan bidrage, ser vi frem til at få et spændende forum for Fredensborg-Humlebæks lokalhistorie.

 

Publiceret: 17.09.2014

Soldaten p� Eventyr

Billede: Fotosafarien Soldaten på Eventyr er en slags skattejagt til dig, der gerne vil have en  spændende tur og blive bedre kendt i Fredensborg By. Fotosafarien er lavet som et led i byudviklingsprojektet Mit Fredensborg og præsenterer dig for nogle af de steder i Fredensborg Centrum, som er med til at gøre byen unik. Læs mere på fredensborg.dk/oplevelser

Fotosafarien Soldaten på Eventyr er en slags skattejagt til dig, der gerne vil have en spændende tur og blive bedre kendt i Fredensborg By. Fotosafarien er lavet som et led i byudviklingsprojektet Mit Fredensborg og præsenterer dig for nogle af de steder i Fredensborg Centrum, som er med til at gøre byen unik. Læs mere på fredensborg.dk/oplevelser.

 

Publiceret: 13.08.2014

�rbog 2015

Arbejdet med bogen FREDENSBORG - KUNST OG KUNSTNERLIV skrider planmæssigt fremad.Bogen udkommer næste forår i anledning af dronningens 75 års fødselsdag.

Bogen bliver på ca. 360 sider i stort format (højde x bredde: 28 x25 cm), og vi regnermed ca. 350 billeder, heraf ca. 250 i farver og ca. 100 sort/hvid-illustrationer fra museer og arkiver.

Papiret er 170 g matkrideret, og bogen indbindes i stift bind med trykt overtræk. Såvel papirkvalitet og indbinding som format er i øvrigt er helt analog med forlagets tidligere bøger, hvoraf den netop udgivne (FLEMMING RUNE: Tisvilde Hegn) foreløbig har væretnr. 1 på boghandlernes bestsellerliste fire uger i træk!

Den viste forside er fra I.C. Dahls Maleri »Udsigt mod Fredensborg Slot« fra 1817. Man forstår de mange kunstnere, der følte sig tiltrukket af den smukke egn og slog sig ned her.


Arkiv

2018
2017
2016
2015
2014
2013