FREDENSBORG-HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING

 
Download seneste program som PDF-fil

Heibergsommeren 1832

Tidspunkt: 03.05.2018 kl. 19:30 | Mødested: Humlebaek Bibliotek | Varighed: 2

I 1832 tilbragte tre af guldalderens centrale kulturpersonligheder deres sommerferie i Hørsholm. Det var dramatikeren Johann Ludvig Heiberg, hans unge kone, skuespillerinden Johanne Louise Heiberg samt parrets gode ven, digteren Henrik Hertz. Også Johann Ludvig Heibergs mor, forfatterinden Thomasine Gyllembourg, tog med til Hørsholm.

Opholdet kom til at sætte sig spor i litteraturen, bla. skrev Hertz digtet ”Posthuset i Hirschholm”, der giver en fin skildring af en nat i den lille by. Lisbet Hein fortæller om gruppens ophold på egnen og om det lokalsamfund, den i sommerens løb blev en del af.

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Eftermiddag i Kratbjerghus' have

Tidspunkt: 02.06.2018 kl. 15:00 | Mødested: Praestemosevej 6, Fredensborg | Varighed: 2

Hanne og Bjarne Als, Bering House of Flowers, vil denne eftermiddag tage os rundt i deres dejlige store have, hvor rododendron står i fuldt flor. Bjarne Als vil fortælle om blomsterbinding og binde en buket. Maleren Harald Leth boede i mange år i Kratbjerghus og hentede sine motiver lige udenfor døren - også det vil der blive berettet om. Der vil blive budt på et glas vin og snacks. 

Medlemmer gratis - 100 kr. for ikke-medlemmer. 

Da der har vist sig endda meget stor forhåndsinteresse for arrangementet sker tilmelding efter ”først til mølle” princippet.

Tilmelding starter søndagd. 15. april kl. 08:00, og tilmeldinger skal være pr mail til: peter@heibergs.net

Humlebaek kirke og kirkegaard

Tidspunkt: 11.09.2018 kl. 18:30 | Mødested: Humlebaek Kirke | Varighed: 1,5

Humlebæk kirke blev indviet for 150 år siden 20 december 1868. Bent Skov Larsen tager deltagerne med på en vandring på Humlebæk kirkegård og vil fortælle om udvalgte gravsteder. Vi slutter i Humlebæk kirke, hvor kirkens historie bliver fortalt.

Der er tilmelding til denne tur til bent.sl@mail.tele.dk eller telefon 49191147.

Info

Alle er velkomne til vore arrangementer. Ved vores arrangementer vil der - hvis ikke andet er meddelt forud - være entre på 20 kr. for ikke medlemmer. Hvis der serveres kaffe er prisen 20 kr.