FREDENSBORG-HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING

 
Download seneste program som PDF-fil

Lille Nord og Fredensborg Station

Tidspunkt: 23.09.2017 kl. 14:00 | Mødested: Fredensborg Station | Varighed: 2

En vandring rundt på stationsområdet med Peter Heiberg, som har skrevet årbogen 2017: Spor, huse og folk, hvor han fortæller om jernbanehistorie i Fredensborg fra de sidste 150 år.

 

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Fra Krogerup og Humlebæk til folketingsmedlem

Tidspunkt: 19.10.2017 kl. 19:30 | Mødested: Humlebæk Dagcenter | Varighed: 2

Radikalt folketingsmedlem Martin Lidegaard vil fortælle om barndom i Humlebæk på Krogerup til et aktivt voksenliv som folketingsmedlem og udenrigsminister.

 

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Sommergæster i Fredensborg og Humlebæk

Tidspunkt: 24.10.2017 kl. 13:00 | Mødested: Lindehuset, Fredensborg | Varighed: 2

Bent Skov Larsen fortæller om de sommergæster, der kom til Fredensborg og Humlebæk i perioden fra 1850 til 1950. De boede privat, på pensionater eller hoteller. Men i perioden bygges også sommervillaerne i Humlebæk langs Gl. Strandvej. Entre til Lindehuset 15 kr.

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Charlotte Frederikke, Frederik 7.’s mor

Tidspunkt: 08.11.2017 kl. 19:30 | Mødested: Lindehuset, Jernbanegade 28B, Fredensborg | Varighed: 2

Birgitte Nyborg fortæller i foredraget om prinsesse Charlotte Frederikke fra Mecklenburg-Schwerin, som i 1803 møder sin fætter prins Christian Frederik, den senere Christian 8. De bliver stormende forelsket i hinanden, forlovet og gift, og får sønnen Frederik. Ægteskabet holder dog ikke. Tre år efter brylluppet forvises Charlotte Frederikke på grund af utroskab til Horsens. Her bor hun i 20 år. Senere får hun tilladelse til at flytte i eksil til Rom, hvor hun bliver en central og markant person.

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Fra Mariadyrkelse til Hekseprocesserne – et ændret kvindesyn fra middelalder til reformation?

Tidspunkt: 18.01.2018 kl. 19:30 | Mødested: Humlebæk Dagcenter | Varighed: 2

Museumsinspektør Susan Johnsen fortæller i foredrag om et tilsyneladende ændret syn på kvinder fra middelalder til reformation og diskuterer mulige årsager til forringelsen af kvinders vilkår efter Reformationen. Var det økonomiske, religiøse eller politiske motiver, der lå bag det nye kvindesyn?

I vikingetidens slutning var kvinders stilling god. Ved kristendommens ankomst til Norden bibeholdt kvinderne i første omgang denne stærke stilling i samfundet trods begyndende ændringer som f.eks. forringelse af frillebørns arveret. Med tiden blev Mariadyrkelsen i det nu katolske Norden særdeles stærk og med den fulgte en forherligelse af kvindelighed. Efter Reformationen begyndte et helt andet syn på kvinder tilsyneladende at gøre sig gældende. Kvindernes rettigheder i samfundet forsvandt hastigt, seksualmoralen ændredes ovenfra med brug af magt, og hekseprocesserne bredte sig som en steppebrand over hele det nylig reformerte og calvinistiske Nordvesteuropa.

Ingen tilmelding nødvendig
nej

Info

Alle er velkomne til vore arrangementer. Ved nogle arrangementer vil der være entre på 20 kr. for ikke medlemmer. Hvis der serveres kaffe er prisen 20 kr.