FREDENSBORG-HUMLEBÆK LOKALHISTORISK FORENING

 

Foreningen havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.

Vi er også på Facebook. Her fortæller vi om vores arrangementer og har historier med billeder fra  områdets spændende fortid og nutid.

Nyt nummer af Broen

Nu er bladet med forårsprogam og kontingentopkrævning på vej ud til medlemmerne ... Læs mere

Nytegnet logo

Foreningens logo er blevet nytegnet af grafikeren Per Eckart Hansen, som også nu står for den grafiske tilrettelægning af Broen, hvor nr. 1 udkommer d. 15. januar 2018. ... Læs mere

Fredensborg kommunes Kulturpris 2017

Kulturprisen 2017 gik i år til til de lokalhistoriske foreninger ... Læs mere

Billedeftermiddag

Tidspunkt: 17.02.2018 kl. 14:00 | Mødested: Fredensborg Bibliotek, lok. C | Varighed: 2

Fredensborg Arkiverne, lokalhistorisk forening og en samler er gået sammen om at lave denne billedeftermiddag. Der vises lidt over 100 gamle billeder fra den gamle Fredensborg-Humlebæk Kommune. Der bliver brug for deltagernes hjælp til genkendelse af f.eks. personer på klassebilleder og datering af billeder.

nej
Ingen tilmelding nødvendig
nej

Generalforsamling og efterfølgende foredrag

Tidspunkt: 20.02.2018 kl. 19:30 | Mødested: Humlebæk Bibliotek | Varighed: 2,5

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Efter generalforsamlingen foredrag ved advokat Christian de Jonquiéres om Herluf Trolle og Birgitte Gøye, der solgte Hillerødsholm til kongen og i stedet etablerede Herlufsholm Kostskole i 1565. Foredraget vil indeholde fortællingen om adelsmanden, krigeren og skolestifteren samt lidt om Herlufsholm anno 2018.  

nej
Ingen tilmelding nødvendig
nej

Kongernes Nordsjælland

Tidspunkt: 14.03.2018 kl. 19:30 | Mødested: Lindehuset, Fredensborg | Varighed: 2

Skovrider og kgl. Jægermester Jens Bjerregaard Christensen fortæller om ideen, tilblivelsen og indholdet bag Nationalparken Kogernes Nordsjælland, samt om betydningen for de lokale borgere af at blive nabo til nationalparken.

nej
Ingen tilmelding nødvendig
nej

Medlemsblad

201712171301400.BROEN_17.11.17_web-3 sider.pdf