FREDENSBORG-HUMLEB∆K LOKALHISTORISK FORENING

 

Foreningen havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.

Vi er også på Facebook. Her fortæller vi om vores arrangementer og har historier med billeder fra  områdets spændende fortid og nutid.

Nyt nummer af Broen

Nu er bladet med for√•rsprogam og kontingentopkr√¶vning p√• vej ud til medlemmerne ... Læs mere

Nytegnet logo

Foreningens logo er blevet nytegnet af grafikeren Per Eckart Hansen, som ogs√• nu st√•r for den grafiske tilrettel√¶gning af Broen, hvor nr. 1 udkommer d. 15. januar 2018. ... Læs mere

Fredensborg kommunes Kulturpris 2017

Kulturprisen 2017 gik i √•r til til de lokalhistoriske foreninger ... Læs mere

Heibergsommeren 1832

Tidspunkt: 03.05.2018 kl. 19:30 | Mødested: Humlebaek Bibliotek | Varighed: 2

I 1832 tilbragte tre af guldalderens centrale kulturpersonligheder deres sommerferie i Hørsholm. Det var dramatikeren Johann Ludvig Heiberg, hans unge kone, skuespillerinden Johanne Louise Heiberg samt parrets gode ven, digteren Henrik Hertz. Også Johann Ludvig Heibergs mor, forfatterinden Thomasine Gyllembourg, tog med til Hørsholm.

Opholdet kom til at sætte sig spor i litteraturen, bla. skrev Hertz digtet ”Posthuset i Hirschholm”, der giver en fin skildring af en nat i den lille by. Lisbet Hein fortæller om gruppens ophold på egnen og om det lokalsamfund, den i sommerens løb blev en del af.

nej
Ingen tilmelding nødvendig
nej

Eftermiddag i Kratbjerghus' have

Tidspunkt: 02.06.2018 kl. 15:00 | Mødested: Praestemosevej 6, Fredensborg | Varighed: 2

Hanne og Bjarne Als, Bering House of Flowers, vil denne eftermiddag tage os rundt i deres dejlige store have, hvor rododendron står i fuldt flor. Bjarne Als vil fortælle om blomsterbinding og binde en buket. Maleren Harald Leth boede i mange år i Kratbjerghus og hentede sine motiver lige udenfor døren - også det vil der blive berettet om. Der vil blive budt på et glas vin og snacks. 

Medlemmer gratis - 100 kr. for ikke-medlemmer. 

Da der har vist sig endda meget stor forhåndsinteresse for arrangementet sker tilmelding efter ”først til mølle” princippet.

Tilmelding starter søndagd. 15. april kl. 08:00, og tilmeldinger skal være pr mail til: peter@heibergs.net

Humlebaek kirke og kirkegaard

Tidspunkt: 11.09.2018 kl. 18:30 | Mødested: Humlebaek Kirke | Varighed: 1,5

Humlebæk kirke blev indviet for 150 år siden 20 december 1868. Bent Skov Larsen tager deltagerne med på en vandring på Humlebæk kirkegård og vil fortælle om udvalgte gravsteder. Vi slutter i Humlebæk kirke, hvor kirkens historie bliver fortalt.

Der er tilmelding til denne tur til bent.sl@mail.tele.dk eller telefon 49191147.

Medlemsblad

201801251221510.BROEN_17.11.17_web.pdf